TERAPI RUQYAH SYARIYYAH


PUSAT RAWATAN ISLAM SRI HAK TUNGKU LAHAD DATU MENGIKHTIARKAN RAWATAN GANGGUAN MAKHLUK HALUS DAN PENYAKIT MISTERI MENGGUNAKAN TERAPI RUQYAH SYARIYYAH, URUT, BEKAM SUNNAH. KESEMBUHAN ADALAH MILIK ALLAH TAALA

24 Julai 2010

KEBAIKAN BERBEKAM

Berbekam adalah sunnah Rasulullah saw, tambahan pula ianya sangat digalakkan untuk kesihatan. Sebagaimana yang kita tahu, berbekam terbahagi kepada dua iaitu bekam angin dan bekam darah.

Darah bertanggungjawab keatas penghantaran zat-zat dan oksigen kepada setiap sel didalam tubuh badan kita dan ia juga membawa keluar bahan buangan metabolisme daripada sel untuk perkumuhan didalam buah pinggang dan paru-paru.

Pengaliran sel darah putih, enzim dan faktor pelalian amat penting kerana ianya bertugas mencari dan memusnahkan benda-benda asing. Darah yang kotor tidak mampu untuk menjalankan tugas ini.

Ini boleh mengakibatkan ketahanan badan kita merosot, keracunan darah menjadi kronik dan kuman menyerang tisu kita yang paling lembut. Di dalam darah dan tisu kita terkumpul toksin yang secara perlahan-lahan menghakis kecergasan kita. Kerana itulah Bekam Darah adalah satu kaedah yang berkesan untuk membantu merawat masalah ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan